تهیه کننده: بیتا سمیعی
در آیه 64 سوره مریم می فرماید:

وَمَا نَتَنَزَّلُ إِلَّا بِأَمْرِ رَبِّکَ لَهُ مَا بَیْنَ أَیْدِینَا وَمَا خَلْفَنَا وَمَا بَیْنَ ذَلِکَ وَمَا کَانَ رَبُّکَ نَسِیًّا ﴿64﴾

یعنی نازل نمی شود مگر به امر پروردگار. چه چیزی نازل نمی شود؟جنت . پس بهشت نازل شدنی است.فعلا می فرمایدکه نازل نمی شود مگربه فرمان پروردگارت. خوب این فرمان پروردگارت به امرش چگونه نازل می شود؟برای چه کسی نازل می شود؟ برای مَن کان تَقیًّا برای کسی که متقی باشد .پس تقوا انقدر مهم است که می گویند یتقبل الله من المتقین ‌ .

بعد میفرماید:لَهُ مَا بَیْنَ أَیْدِینَا می فرماید که آن چیزی که بین دست ما است برای او است. چه چیزی مال او است؟جنت مال او است‌ . چرا؟میفرماید فادخلی فی عبادی وادخلی جنتی: پس جنت خدا(جنت مال خدا است)جنتی یعنی مال من . لَهُ مَا بَیْنَ أَیْدِینَا مال او است پس ما بین ایدیهم ما، مال او است . ما بین ایدیهم ما چیست؟همان جنت است. جنت چطور است ؟آیا جنت آشکار است؟ نه، مخفی است. چرا مخفی است؟ چون حجاب زمان ومکان برما

جاری است وما بین یدی خودمان را نمیتوانیم ببینیم ولی بین یدی غیب است . پس اینکه بهشت غیب است نه اینکه بهشت در آن دنیا غیب است . بهشت در این دنیا هست ولی غیب است و ماخَلفنا می فرماید: لَهُ مَا بَیْنَ أَیْدِینَا وَمَا خَلْفَنَا یعنی اینکه هرچیزی که در بین یدی ما هست وخلف ما هست برای او است . خوب بین یدی ما چه هست؟ آینده در انتظارما که می خواستند بهشت را به ما بدهند که می دهند وخداوند فراموشکار نیست‌ . در آیه قبل گفته است که وعده خدا آورده می شود.

در خَلف ما چه چیزی هست؟ اعمالی که در گذشته انجام دادیم. این اعمالی که در گذشته انجام دادیم اگر در این تقوای الهی وجود داشته باشد رضای خدا در ان باشد . این می آید کجا قرار می گیرد؟ در بین یدی قرار می گیرد که آینده ما است . پس گذشته= خلف و آینده=بین یدی.

حالا که این هست تازه بین این دوتا هم هست یعنی میفرماید : لَهُ مَا بَیْنَ أَیْدِینَا وَمَا خَلْفَنَا وَمَا بَیْنَ ذَلِکَ و آن چیزی که بین این دوتا هست یعنی بین خلف وبین یدی موجود است .

وَمَا کَانَ رَبُّکَ نَسِیًّا  ونیست پروردگار تو فراموشکار.

خوب پروردگار که میدانیم فراموش کار نیست . پروردگاربه وعده اش عمل میکند واین جنت هم که وعدالرحمن بود. به چه کسی؟ به عبادالرحمن به بنده های خدا . کدام بنده های خدا؟ آنهایی که متقی بودند .چطور؟بالغیب .

عبادَهُ بالغیب اینها همه مهم است‌ ‌‌