سوره بقره آیه 45

وَاسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ وَإِنَّهَا لَکَبِیرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِینَ
می فرماید:
معنای کلی آیه این است که از صبر و صلاة استعانت بجویید، به درستی که آن دو (صبر و صلاة) بسیار بزرگ و دشوار است به جز برای خاشعین.
نکته اصلی این آیه فصل مشترک سه کلمه صبر و صلاة و خاشعین می باشد.
کلمه خاشعین فصل مشترک صبر و صلاة خاشعین هست
خاشعین (صبر و صلاة)
یعنی خاشعین هستند که می توانند صبر کنند.
اگر از خاشعین باشید می توانید دو رکعت نماز را با صبر بخوانید که مورد قبول واقع شود و این نماز ساختار ژنتیکی انسان را تغییر می دهد.
با قلب را خاشع می گویند
با جسد را خضوع میگویند
در نماز باید هم خضوع و هم خشوع باشیم
خضوع در نماز آداب ظاهری به جا آوردنِ نماز است که با بدن انسان انجام می شود اما خشوع قلبی و باطنی است. انسان باید دلش خاشع باشد و کسی که دلش خاشع باشد در کلامش هم با نرمی و آرامش تبلور می یابد.
انسان باید با قلبش نماز به جا آورد و با رجوع به قلبش و یافتن رسول درونی خود، صبر پیشه کند و از عجله کردن بپرهیزد. اگر صبر کنیم معنای حکمت و معجزه و معنای حقیقی صلاة را در می یابیم.
ان شالله بتوانیم با قلبمان (و نه از روی تکلیف) نماز به جای آوریم و با قلبمان صبر کنیم.خداوند در سوره مومنون می فرماید مومنون کسانی هستند که خشوع دارند.
سوره+بقره+آیه+45
خشوع
صبر
صلاة
خضوع
PM
NT
002045
مهری کیانپور

آیه 45 سوره بقره

میفرماید:استعینوا =یعنی استعانت بجویید به صبر وصلات وَ اِنَّها یعنی بدرستیکه اون دوتا لکبیره =خیلی بزرگ ودشوار اِلَّا عَلَی الخاشعین

فصل مشترک صبر وصلات (خاشعین هستند که میتوانند صبر کنند)

کسی که خاشع باشدمیتواند دورکعت نماز بجا آورد که مورد قبول واقع شود

اگر خاشع نباشد عجله میکند وصبر ندارد

صبر یعنی کسی که شکیبا وصبور باشد

صلات هم یعنی بجا آوردن نماز

پس ما یک خضوع کننده داریم ویک خشوع کننده خضوع را با جسد میگویند

خشوع با قلب میگویند

خشوع با قلب باطنی است ودلش خاشع میباشد وکلام وگفتارش نرم وآرام است پس انسان باید قلبا نماز بخواندوبه قلبش رجوع کندوهمچنین رسولش را پیدا کند وقتی هم که عجله داردباید با رسول درونش گفتگو کندو صبر کندوقتی که صبر پیشه کردهم حکمت را متوجه میشود وهم معجزه را درک خواهد کرد وهردورا با صبر بدست خواهد آوردو همچنین در صلات وقتی نمازش را با خشوع وبا قلبش بخواند وآرام ولطیف بگوید بسم الله الرحمن والرحیم

الحمدالله رب العالمین بعد متوجه میشود

که چه نمازی بجا آورده است وچه حکمت و معجزه ای خواهد دید همه اینها با خشوع وقلبا پیش خواهد امد انشالله قلبا نماز بخوانیم واز روی تکلیف نباشد

ونمازهایمان را با خشوع بخوانیم